Program Kit Kasih Persekolahan Bagi Sesi Tahun 2016

Share:
Teks: AmaltillJannah
Foto: AmaltillJannah

Alhamdulillah.. Syukur ke hadrat ilahi atas segala rezeki dan pemberian dari Nya. Di dalam sebuah buku Ustaz Fathuri Salehuddin ada menyatakan "Milik kita belum tentu rezeki kita dan di dalam rezeki kita terdapat padanya rezeki orang lain" yakni dalam apa yang kita kerjakan dan usahakan demi kekayaan diri kita bukan semuanya akan menjadi hak milik kita. In shaa Allah, ada rezeki anda buat anak-anak yatim dan asnaf di dalam program kami.

Cuti sekolah telah bermula sejak hari sabtu yang lepas, tanggal hari jumaat 20 November 2015 merupakan hari terakhir persekolahan di Malaysia namun tidaklah bererti kita tidak boleh memanfaatkan cuti sekolah ini dengan sia-sia. Masih ramai lagi anak-anak yang memerlukan bantuan anda bagi sesi persekolahan yang akan datang.

Sukacitanya kami melancarkan program "KIT KASIH BAGI ANAK-ANAK YATIM DAN ASNAF".

Sumbangan KIT KASIH ini akan disumbangkan kepada 200 anak-anak yatim dan asnaf bagi membantu mereka melanjutkan pelajaran pada sesi 2016 khususnya.

Keterangan mengenai KIT KASIH

Di dalam pakej KIT KASIH (RM 70) ini terkandung:

1. Beg sekolah
2. Peralatan alat tulis
3. Pencil case
4. Stokin
5. Baju Sekolah
6. Kasut sekolah

Untuk menyalurkan derma anda, dermalah seikhlas mungkin atau boleh terus menaja 1 anak yatim atau asnaf sebanyak RM 70/kit dan Tag "KIT KASIH" semasa pembayaran di buat. Ini memudahkan pihak kami supaya dapat menyalurkan sumbangan anda kepada tabung yang betul.TAG KIT KASIH

NO AKAUN

Bank Islam
1212 2010 0201 66
Amal till jannah

Maybank
512183340641
Roshamila bt Yunus

NO TEL: 0192314480 (Puan Rohsamila Bt Yunus)
EMEL: amaltilljannah@gmail.com

No comments